Želiš preizkusiti LIQUISHOT? Ponujamo brezplačni preizkus ali najem produkta. Več informacij in prijave najdeš TUKAJ

Domov / Novice / TopBici Review

TopBici Review

“Spodnji članek je preveden iz digitalne revije TopBici, napisal ga je Diego Sperani objavljen pa je bil 17. junija.”

Celoten članek najdete TUKAJ.

“Kolo je za vsakega kolesarja eden najdragocenejših predmetov, če ne celo najdragocenejši. Če zanj skrbimo in ga ohranjamo v odličnem stanju, ga lahko kar najbolje izkoristimo in v njem bolj uživamo. Čiščenje je bistvenega pomena, zlasti če se z gorskim kolesom, gravel kolesom ali kolesom za ciklokros vozite po terenu. Odstranjevanje blata in umazanije z okvirja in sestavnih delov po vsaki uporabi je pogosto težavno, včasih zapleteno. Zahvaljujoč tlačnim čistilcem je čiščenje kolesa enostavno, hitro in učinkovito. Liquishot 25.3, model, ki smo ga preizkusili, vam pomaga pri tem opravilu, poleg tega pa ima še številne druge lastnosti, zaradi katerih je edinstven.

Slovenska kvaliteta

Mnogi verjetno te blagovne znamke ne poznate, saj je precej nova, čeprav za njo stoji Kolektorjeva skoraj 60-letna zgodovina. To mednarodno podjetje s sedežem v Sloveniji, Evropi je specializirano predvsem za avtomobilske komponente.  Vendar se s svojimi različnimi blagovnimi znamkami širi tudi na nova področja, ena izmed teh je ravno Liquishot. Pri razvoju, ki je trajal približno dve leti, so sodelovali profesionalni mehaniki iz Slovenije in Belgije ter ekipe, kot je UAE Team Emirates Tadeja Pogačarja. Njihov prispevek je bil bistvenega pomena za izboljšanje od prvih prototipov do končnega izdelka na trgu. Rezultat je bil Liquishot 25.3. Majhen, lahek, visoko zmogljiv in brezžični tlačni čistilec. Priročen in prenosen model je primeren za čiščenje koles, pa tudi drugih vozil in površin (motociklov, avtomobilov, čolnov …).

Obvladljiv in praktičen

Kompaktna velikost in majhna teža (le 1,3 kilograma) nam omogočata, da ga udobno uporabljamo z eno roko. Poleg tega, ker ga ni treba priključiti na elektriko, kar uporabniku omogoča večjo svobodo gibanja, saj ga lahko uporablja tudi, če v bližini ni vtičnice.

Priključiti ga ni treba niti na vodovodno omrežje, saj lahko s cevjo črpamo tekočino iz reke ali jezera. Zaradi praktičnega zložljivega vedra lahko, če se npr. odpravite na “off-grid” kampiranje, zajamete vodo, vanjo kanete nekaj kapljic čistilnega sredstva ali razmaščevalca in očistite svoje kolo, kjer koli se nahajate.Sesalna višina je do 3 metre.

Liquishot ima litij-ionsko akumulatorsko baterijo z zmogljivostjo 5 Ah in napetostjo 18 V. To zagotavlja čas uporabe vsaj 17 minut pri največji moči (in do 300 minut pri najmanjši moči), kar je več kot dovolj za več koles.

Baterija, ki se hitro polni (približno 50 minut), je odstranljiva, za lažjo uporabo. Omeniti velja, da ima Liquishot na svojem ergonomskem ročaju tudi indikator polnjenja.

Moč čiščenja

Zmogljivost električnega motorja je zelo dobra. O njem vam ne bomo podali veliko tehničnih informacij, povedali vam bomo le, da ima črpalko z napredno tehnologijo, ki omogoča profesionalno delovanje in zanesljivost.

Brez pretiranih vibracij in tiho pršilka zagotavlja delovni tlak do 25 barov in pretok do 3 litrov na minuto, oboje pa je nastavljivo. Uporablja se lahko tudi z drugimi tekočinami (detergenti ali olji) in pri temperaturah do 60°.

Liquishot 25.3 omogoča izbiro različnih vrst curkov in njihove intenzivnosti ter celo pritrditev dodatnih / različnih šob, za doseg najmanjših kotičkov. Tako čiščenje je učinkovitejše glede na to, kam usmerite curek.

Pritrjenost dodatnih šob je morda edina šibka točka, ki smo jo opazili. Če pri uravnavanju curka obrnete na isto stran, na katero se odvije sama šoba, jo lahko nehote odstranite, zato bodite pri tem previdni.

Cena

Več podrobnosti, ki so nam bile všeč, so majhna, a praktična vgrajena LED lučka, ki omogoča uporabo na mestih s slabo vidljivostjo, možnost sprostitve prsta med delovanjem ter trpežen plastičen kovček, ki omogoča enostavno in priročno prenašanje kamor koli.

V primerjavi z večino konkurentov na trgu ta pršilka dejansko ponuja več moči, avtonomije in funkcij ob manjši teži in velikosti, kar jasno govori o njeni kakovosti.

Tlačni čistilec Liquishot 25.3 je naprodaj samo na spletu preko uradne spletne strani. Njegova cena je 690 EUR, trenutno pa vključuje celoten brezplačen komplet dodatne opreme (različne šobe, zelo priročno zložljivo korito …) v vrednosti 105 EUR.

To je precejšen strošek, ki ga ne bodo izkoristili vsi kolesarji. Če ste občasni uporabnik, si ga morda ne boste mogli privoščiti, vendar je za redne kolesarje MTB, gravel in CX, če doma vozi več ljudi, ali za trgovine ali ekipe lahko dobra dolgoročna naložba.

Napisal: Diego Sperani

Fotofrafije: Diego Sperani

TopBici:

WEB: https://www.topbici.es

FB: https://www.facebook.com/TopBici

IG: https://www.instagram.com/topbici/

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/topbici/

PRIDOBITE VEČ INFORMACIJ

Prijavite se na naše elektronsko obveščanje in prejmite več brezplačnih informacij o LiquiShot 25.3

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.