Želiš preizkusiti LIQUISHOT? Ponujamo brezplačni preizkus ali najem produkta. Več informacij in prijave najdeš TUKAJ

Domov / Novice / GRINTA! Review

GRINTA! Review

Spodnji članek je bil preveden in prirejen s strani Grinta!. Avtor besedila je Bart Vandermaelen,  objavljen pa je bil 17. avgusta 2022.” 

Celoten članek najdete TUKAJ.

Čisto kolo je hitro kolo, kar pomeni, da se morate občasno posvetiti svojemu kolesu z vedrom in gobo. Ne glede na to, ali vam je to všeč ali ne. Obstajajo rešitve, ki vam to delo precej olajšajo. Ena takšnih rešitev je Liquishot 25.3, baterijska tlačna pršilka slovenskega proizvajalca. Preziskušali smo ga lahko preizkušali več tednov! Kaj si mislimo o njem, si lahko preberete tukaj.

V uredništvu vsake toliko časa naletimo na testni izdelek, ki nas v hipu zasvoji. Liquishot 25.3 je eden izmed njih. Omogoča enostavno čiščenje kolesa, ne glede na to, kje se nahajate. Tehta le 1,3 kilograma, deluje na baterije in je zelo kompakten za shranjevanje in prenašanje. Liquishot je naprava slovenske izdelave in če gre verjeti spletni strani, je njen oboževalec tudi Tadej Pogačar. Čeprav dvomimo, da po treningu v Monaku pogosto sam polira svoje kolo.

Varčna poraba vode in energije

Naprava Liquishot 25.3 je videti kot vrtalnik, na katerega priključite vrtno cev.

Nimate v bližini vodovoda? Ni problema: k Liquishot-u lahko naročite komplet dodatne opreme, ki vključuje tudi zložljivo vedro in približno tri metre dolgo vrtno cev s filtrom na koncu. Tako lahko črpa vodo tudi iz vedra, kar je izjemno uporabno, ko želite nekje na polju z razpršilcem očistiti svoje kros, gravel ali gorsko kolo, preden ga naložite v avto. Ali pa, ko na vrtu nimate zunanje pipe in vam ne preostane drugega, kot da vodo prinesete iz notranjosti. Eno napolnjeno vedro zadostuje za eno čiščenje. Zaradi tega je Liquishot veliko bolj ekonomičen kot na primer navadna vrtna cev. Naprava pa ni varčna le z vidika porabe vode: baterije tudi dolgo zdržijo. Z eno napolnjeno baterijo sem lahko svoje kolo očistil nič manj kot petkrat. Baterijo polnite tako, kot to običajno počnete z vrtalnikom: preprosto jo snamete z ročaja in nato priključite na priloženo polnilno postajo. Čez baterijo je zaščitna prevleka, izdelana iz sintetično-elastičnega materiala, ki ščiti elektrode pred morebitnim vdorom vode.

‘Say hello to my little friend’

Ko čistim kolo, ga običajno najprej poškropim z vrtno cevjo, nato pa ga z gobo namilim. Potem vzamem Gardeno, da sperem ostanke mila in posušim kolo. Z napravo Liquishot pa lahko postanete še učinkovitejši, saj lahko milnico črpa tudi neposredno iz vedra. Tako ni več nujno, da boste kolo “napadli” z gobo: milnica in vodni curek običajno opravita vse delo namesto vas. Tlak, ki ga zagotavlja naprava Liquishot, je nastavljiv z gumbom na zadnji strani naprave in je omejen na varno najvišjo vrednost 25 barov. Če sem pošten, sem napravo Liquishot uporabljal skoraj izključno pri tej najvišji nastavitvi. Akcija! Ali kot bi rekel Tony Montana v filmu Scarface: “Pozdravi mojega malega prijatelja! Kot pri vsakem tlačnem čistilcu in vrtni cevi je tudi tu najbolje biti previden v bližini spodnjega nosilca, krmilne glave in pesta kolesa. Zato še ne zavrzite svojih gobic in krp, temveč z njimi očistite svoje kolo na teh občutljivih mestih.

Veliko šob

Moj preizkusni izdelek je bil opremljen z obsežnim paketom dodatne opreme. Poleg vrtne cevi s filtrom in zložljivega vedra je bil priložen tudi paket razpršilnikov in manjših šob: pulzirajoči razpršilec za umazanijo, pršilna šoba, katere širino pršenja lahko nastavite z vrtljivim gumbom, nastavek za pršenje pod določenim kotom in tri krajše šobe, ki se pripnejo na ta vmesni nastavek, vendar v osnovi opravljajo enako nalogo kot dolge šobe za pršenje. Iskreno: to je zame precej preveč. Človek bi se zaradi tega skorajda znašel v stresni situaciji. Še toliko bolj, ker sem se zalotil, da sem učinkovito uporabljal le dve dolgi razpršilni nastavki: S pulzirajočo glavo sem se lotil trdovratne umazanije na okvirju, širok curek vode iz nastavljive razpršilne glave pa je bil idealen za miljenje in čiščenje kolesa. Sama po sebi je ta zbirka šob videti lepo, vendar se mi v praksi vsekakor niso zdele potrebne.Praktično pa je, da vam med pršenjem ni treba ves čas držati pritisnjenega sprožilca. Z majhnim gumbom nad njim lahko zaklenete tudi to. Podrobnosti, ki pa zagotavljajo dodatno udobje pri čiščenju. 

Zaključek

Liquishot 25.3 me je zelo zadovoljil. Naprava je robustna in kompaktna, baterija pa dolgo zdrži. Dejstvo, da lahko črpate in pršite milnico tudi neposredno iz vedra, se mi zdi res nadvse priročno. Delovni tlak 25 barov zagotavlja dovolj moči za razprševanje umazanije s kolesa, hkrati pa vam ni treba preveč skrbeti, da bi kaj poškodovali. Čeprav je pri vodnem curku pod pritiskom vedno bolje, da se izogibate spodnjemu nosilcu, krmilni glavi in kolesnim ležajem. Veliko število šob za pršenje v paketu dodatne opreme se mi zdi “pretirano”. Zagotovo bi si lahko pomagali z manjšim številom. Toda po drugi strani: za 690 evrov je bolje dobiti eno dodatno opremo preveč kot premalo. Navsezadnje je ta cena že takoj največja pomanjkljivost modela Liquishot. Predstavljam si, da bi povprečen kolesar za ta denar raje kupil povsem novo opremo ali nadgradnjo kolesa kot pa napravo za čiščenje. Kljub temu da gre za izjemno priročen in kakovosten pripomoček, je takšna cena še vedno resna ovira. 

 

PRIDOBITE VEČ INFORMACIJ

Prijavite se na naše elektronsko obveščanje in prejmite več brezplačnih informacij o LiquiShot 25.3

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.